Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı yorumu: Seçimden sonra bakarız

Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olan eski başkan Aziz Yıldırım, TV100 canlı yayınında Kübra Par ve Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtladı.

Görevindeki son 4 yılında Fenerbahçe’ye konsantre olamadıklarını söyleyen Aziz Yıldırım, “Ben görevi bıraktıktan sonra iyi dinlendim. 4 yıllık süreçte biz Fenerbahçe’ye konsantre olamadık ve kaybettik. 4 yıl sonunda başarısız olduk. 1959’dan bu yana 19 şampiyonluğumuz var, bunun 6 tanesini benim dönemimde arkadaşlarımla beraber yaptık. Fenerbahçe tarihindeki başarının 3’te birinde ben ve arkadaşlarım var. Gücümüzün yetmediği zamanlar da olmuştur. Anti-Fenerbahçe güçlü bir lobi yapıyor. Bunu yıkmak lazım. Bunu yıkamazsak bunlarla daha çok karşılaşırız” diye konuştu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlara değinen Yıldırım, “Trabzonspor maçında yaşananlar eski başkan olarak değil, Fenerbahçeli taraftar olarak beni derinden yaraladı. Trabzonsporlu oyuncular müthiş bir mücadele ettiler. Meşale attılar sahanın içine. Bizim oyuncumuz eline meşaleyi aldığı anda maç tatil edilmeliydi, etmediler. Oynanan oyunlar devam ediyor. Oradaki başarı dışarıya taşındı” dedi.

‘2 NİSAN’DAN SONRA SESSİZ KALMAM OLMAZDI, ‘FENERBAHÇE BLÖF YAPMAZ’

Trabzonspor maçının ardından Fenerbahçe Genel Kurulu’nun toplandığı hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

“2 Nisan’da bütün kongre üyeleri stada davet edildi. Onlara Fenerbahçe’yi ligden çekeceğiz anlamında sözler söylediler. İnsanlar stada geldi. Orada herkesin beklentisi ligden çekilmek ve destek istenmesiydi. 4 kişiyi konuşturdular diğer insanların hiçbirine konuşturma yaptırmadılar. Ne kadar alındı? Yönetim kendi kararını dayattı. U-19 ile sahaya çıkacaklarını söylediler. Stadın yarısı buna karşıydı ama konuşma imkanı verilmediği için stadı terk ettiler. Neden? Eğer o kararı yönetim kurulu kararını alsalardı başkan dahil insanlar ceza alacaktı. Yönetici haklarını kaybedeceklerdi. Başkan aday olamayacaktı. Bunu örtmek için genel kurul kararı dediler. Bunu kendileri yönünden hafiflettiler. 2 Nisan’dan sonra kabul edilemez duruma benim sessiz kalmam olmazdı. Ben bunu kabul etmiyorum. Fenerbahçe kimseye blöf yapmaz. Yapmayacağı bir şey için de 22 bin tane kongre üyesini oraya toplayıp şov yapmaz.”

‘FİNALE A TAKIMLA ÇIKSAK GALATASARAY’I YENERDİK’

Galatasaray’la oynanan Süper Kupa finalinde takımın sahadan çekilmesini eleştiren Aziz Yıldırım, “Urfa’da U19’la sahaya çıktık. Halbuki A takımıyla çıksak Galatasaray’ı yenerdik. U19’daki o genç çocuklar hayatları boyunca o günkü oynanan maçın sonucu ve içindeki olayları unutmayacaktır. Fenerbahçe forması içinde kimse olmasa dahi sahaya çıksa kazanmak için mücadele eder” ifadelerini kullandı.

‘ALİ KOÇ’UN O SÖZÜ SONRASI ADAY OLMAYA KARAR VERDİM’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar” dediğini hatırlatan Yıldırım, “O sözünden sonra bir şeyler yapmamız gerekti. Bunu düşünüp arkadaşları topladım, ‘Sen varken biz çıkmayız’ dediler. ‘FETÖ’cü, hocacı ve kulüpten menfaat sağlamış birisi aday olursa, kulüpten birisi çıkmazsa aday olurum’ dedim. Geldim aday oldum. Ali Koç ‘Benden bir şey olmaz’ dedi” şeklinde konuştu.

‘BEN BU ALİ KOÇ’U TANIMAMIŞIM’

Başkanlığı döneminde Ali Koç’un da yönetici olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, “Ali Koç 6 sene yanımızdaydı. 6 sene yanlışını görmedik. Benden sonra da aday olmasını arzu ettim. Ben bu Ali Koç’u tanımamışım. Benim yönetimdeki Ali Koç daha insancıl, dostluk yapabilen insandı. Şimdi gidiyor yöneticinin boğazına sarılıyor. Seyirciyi dövmeye atlıyor. Oyuncuları alıp Rize’de özür diletiyor. Benim tanıdığım Ali Koç bu değil? 2018’de ben kaybettiğimde üzülmedim” dedi.

‘FENERBAHÇE’NİN BENDEN KALAN BORCU 120 MİLYON DOLAR, HER ŞEYİ ÇARPITIYORLAR’

Yönetimi 600 milyon dolar borçla devrettiği eleştirisinin doğru olmadığını söyleyen Yıldırım, “Borç var diyorlar 600 milyon. Hayır 600 milyon değil. Bankalar Birliği ile anlaşma yaptılar. Çıkıp anlatsınlar ne kadara yaptınız? 330 milyon dolara gidip Fenerbahçe’nin borcunu konsolide ettiler. Şimdi faizlerle beraber 4 milyar borç var. Fenerbahçe’nin benden kalan borcu 120 milyon dolar. Her şeyi çarpıtıyorlar. 330 milyon borcun içinde kendi bankasından aldığı borç da var” ifadelerini kullandı.

‘BENİM LİSTEMDE DEVLETE YAKIN İNSANLAR YOK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin desteklediği iddiası sorulan Aziz Yıldırım, “Niye açıklama yapmıyor o zaman ama onlar gidip görüşüyorlar. Benim listemde devlete yakın insanlar yok” dedi.

‘BEN ‘KULÜBÜ BAKKAL GİBİ YÖNETTİK’ DEMEDİM, UYDURUYOR’

Kübra Par’ın “Biz bu kulübü bakkal gibi yönettik demişsiniz. Sürekli ona atıf yapıyor” sözlerine Yıldırım “Ben öyle bir şey söylemedim uyduruyor. Kendi kendine yalan söylüyor. Benim gibi bir adam bunu söyler mi? Ali Bey kendisini Fenerbahçe’nin gücünün üstünde görüyor. Öyle değilsin. Sen arkana Fenerbahçe camiasının desteğini alırsan daha güçlü olursun. Şimdi federasyon başkanı gitsin diyor, hakemle uğraşıyor. Yapamıyoruz çünkü camianın gücü arkasında değil” karşılığını verdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi de eleştiren Yıldırım, “Federasyon başkanı gidecek o kesin gidecek çünkü bu kadar hatadan sonra orada kalabilme şansı yok” dedi.

Ali Koç’un listesinde yer alan iş insanı Acun Ilıcalı ile yaşadığı tartışma, kendisine açtığı tazminat davasını da değerlendiren Aziz Yıldırım, “Acun Ilıcalı meselesini sonra konuşalım. Dava açsın onlar problem değil biz çok alışığız tazminatlara da. Onlar problem değil. Seçimden sonra mahkemede bakarız. Kongre üyeleri kavga istemiyor, biz de kavga istemiyoruz. 20 gündür benim hiç kavga ettiğim yok. O kadar sakinim ki. Arkadaşlarım kazandı, ben kazandım. Biz Fenerbahçe’ye biz ivme verdik. Fenerbahçe’ye ne yapacağımızı söyledik, arkamızdalar onlar geliyorlar” diye konuştu.

(SPOR SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir