Dünyayı ve ülkemizi bekleyen tehlike

Gazetecive Belgeselci Tuluhan Tekelioğlu’nun iklim kriziyle birlikte beklenen gıda krizini, yanlış tarım politikalarıyla gelinen noktayı vurucu bir şekilde anlattığı yeni belgeseli “Geleceğimiz İçin Üretmeye Değer”in galası geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tuluhan Tekelioğlu, belgeselini ‘artık harekete geçme zamanıdır’ vurgusuyla şöyle anlattı:

‘TOPRAKLARIMIZ ALARM VERİYOR’

“Dünyayı hep birlikte tüketme hızımız, dünyanın kendi kendini yenileme hızının önünde gidiyor. Çocuklarımız için, geleceğimiz için harekete geçme zamanı! Gezegenimizin üzerindeki toprakların 1/3’ü gıda üretilemeyecek şekilde tahribata uğramış durumda. İnsanoğlu gıdasını sağladığı toprağa ihanet etti ne yazık ki… İklim değişikliği yüzünden Türkiye yüzde 23 yüksek çölleşme riski altında. Modern tarım toprağımızı yordu, hasta etti. Topraklarımız alarm veriyor. Organik madde miktarı çok düşük. Böyle giderse gelecek nesiller gıdaya erişemeyecek.”

‘BU FİLM İNSANOĞLUNA BİR UYARI’

İşte tüm bu kaygılarla, harekete geçip, taşın altını elini koyan insanlarla konuşmak için yola çıktığını belirten Tekelioğlu, sözlerini şöyle noktaladı: AXA Sigorta’yla birlikte hayata geçirdiğimiz belgeselimiz, her yaştan insana, topluma, STK’lara, karar vericilere, ‘Çok geç olmadan sen de artık geleceğin için bir şey yap’ diyor. Benim için belgeselimizi değerli kılan bir başka nokta ise, babamın da taşın altına elini koyan bilim insanlarından biri olarak belgeselimizde yer alması. Bu film insanoğluna bir uyarı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir