İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde ’15 Temmuz şehitleri’ anıldı

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Saraçhane’de yapılan tören, şehitlere saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un ülkenin en kara günlerinden biri olduğunu ve bu acı günde belki de en kanlı noktalarından birisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi önü olduğunu söyledi.

– “HALKIMIZ DEMOKRASİSİNE VE ÜLKESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise hain darbe girişimin üzerinden 8 yıl geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Milletimizin feraseti ve cesaretiyle, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde ve dik duruşuyla bu hain darbe girişimi engellendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘halkın gücünün üzerinde hiçbir güç yoktur’ diyerek bu darbe girişimine engel olmuş ve halkımız bu çağrıyla bu hain darbe girişimini engellemiştir. Demokrasisine ve ülkesine sahip çıkmıştır. Bu millet kendi içinde kendisine ihanet etmek isteyenlere bu çıplak ellerle tankların karşısında nasıl durulacağını göstererek çok anlamlı bir cevap vermiştir.”

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlar Sakalar da devlet kademelerinde liyakat esası yerine belirli kişi ya da zümrelere imtiyaz tanınmasının acı tecrübelere yol açtığını ifade ederek, “Dileğimiz ve tek arzumuz odur ki ülkemiz bir daha 15 Temmuzları yaşamasın. Bu vesileyle bundan 8 yıl önce hain kalkışma girişimini bastırmak üzere hayatını kaybeden 250’den fazla şehidimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi, belediye binası önüne şehitler anısına karanfiller bırakıldı.

Törene, bazı ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

 

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir