Muğla’da UMKE Ekiplerinden Gerçekçi Tatbikat

UMKE Ekiplerinden Etkileyici Tatbikat

MUĞLA – Muğla‘da UMKE ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı büyük ilgi gördü. Ekipler, bir binada meydana gelen patlama senaryosunda mahsur kalan yaralıları kurtarmak için nefes kesen bir operasyon gerçekleştirdi ve hastaneye nakillerini sağladı.

Muğla‘nın Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleştirilen tatbikata, 2’si doktor 24 sağlık çalışanı zorlu koşullarda katıldı. Eğitimlerini gece -10 dereceyi bulan soğukta sürdüren ekip, büyük bir özveriyle görev yaptı.

Bir yerleşim yerinde yaşanan patlama senaryosuyla başlayan tatbikatta, UMKE ekipleri adeta harabeye dönen binanın içinde mahsur kalan 2 ağır yaralıya hızla ulaştı ve enkaz altında ilk müdahalelerini gerçekleştirdikten sonra güvenli bir şekilde hastaneye nakletti. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçeği aratmadı. Tatbikatın sonunda ekipler, Yılanlı Yaylasında Türk Bayrağı açarak eğitimlerini tamamladı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar sonucunda 24 yeni UMKE personelinin daha kazanıldığını ve böylece Muğla genelinde toplamda 264 UMKE personeline ulaşıldığını belirtti. Personelin afet ve acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda detaylı eğitimler aldığı ve teorik ve uygulamalı derslerle desteklendiği vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AYKUT KURT – Yerel

Related Posts

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir