Nintendo, Switch’in halefini Mart 2025’ten önce açıklayacak

Başkan Shuntaro Furukawa, X hakkındaki bir gönderisinde Nintendo‘nun “bu mali yıl içinde” Mart 2025’te sona erecek bir zamanda Switch’in halefini açıklayacağını yazdı. Bu, yeni nesil konsolun bu yıl duyurulacağına dair raporlardan biraz farklı.

Şirket, haziran ayında yapılacak olan Nintendo Direct etkinliğinde Switch 2 (veya adı ne olursa olsun) hakkında herhangi bir ayrıntı yayınlamayacağını, dolayısıyla 2024′ün en azından ikinci yarısına kadar hiçbir şey duymayacağımızı ekledi.

Furukawa, “Nintendo Switch‘in varlığını Mart 2015’te duyurduğumuzdan bu yana dokuz yıldan fazla zaman geçmiş olacak” diye yazdı. “Bu Haziran ayında, 2024′ün ikinci yarısındaki Nintendo Switch yazılım serisiyle ilgili bir Nintendo Direct düzenleyeceğiz, ancak lütfen bu sunum sırasında Nintendo Switch’in halefinden söz edilmeyeceğini unutmayın.”

Nintendo, Switch’in halefini Mart 2025’ten önce açıklayacak

Nintendo ayrıca hem iyi hem de kötü haberler içeren kazanç raporunu da yayınladı. Şirket, geçtiğimiz mali yıl için Switch satış tahminini zaten 15,5 milyon adede çıkarmıştı ancak Mart 2024’te sona eren yılın tamamında 15,7 milyon adet satarak bu rakamı geride bıraktı. Bir önceki yıla göre düşüşle birlikte (17,97 milyon adet), Nintendo’nun satışlarını ve faaliyet kârını geçen yıla göre sırasıyla %4,4 ve %4,9 oranında artırmasına yardımcı oldu.

Ancak şirket, Switch satışlarının Mart 2025’te sona eren yıl için 13,5 milyon adede düşeceğini öngördüğü için 2025 mali yılında işler o kadar da toz pembe olmayacak. Bu, net satışlarda ve işletme gelirlerinde sırasıyla %19,3 ve %24,4 düşüşe yol açacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir