Sinan Ateş davasında ikinci gün… Sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de öldürülmesine ilişkin açılan davanın dün yapılan ilk duruşmasını tutuklu 8 sanık savunmasını yapmıştı. Bugün devam eden duruşmada sanıkların savunmalarını yapmaya devam ettikleri bildirildi. 

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu yargılanan ve savunmalarını yapacak sanıkların isimleri şöyle:

Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yücel, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensay Aykal

Öte yandan devam eden dava için alınan güvenlik önlemleri kapsamında Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampüs yolu boyunca trafik ve çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı. 

SANIKLAR ÖNCEKİ İFADELERİNİN ÇOĞUNU REDDETTİ

Ateş davasının dün yapılan ilk duruşmasında tetikçi Eray Özyağcı ilk defa Doğukan Çep’in emriyle her şeyi yaptığını iddia etti.

Azmettirici olarak yargılanan Çep de Sinan Ateş’e hakkındaki bir davadan dolayı yardım talep ettiğini ve bunun sonucunda Ateş’in kendisinden 650 bin TL aldığını ve geri ödememesi nedeniyle saldırıyı planladığını ifade etti. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir