Trump’ın kara kutusu konuşmaya başladı: ‘Felaket olur’

Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, dün Manhattan’da devam eden sus payı davasında ifade vermeye başladı. Cohen, Trump’ın porno yıldızı Stormy Daniels’ın kendisiyle cinsel ilişki yaşadığı iddiasına çok kızdığını ve kendisine bu durumun seçim kampanyası için bir felaket olacağını söylediğini anlattı.

Cohen, Trump’ın kendisine “Bu bir felaket, tam bir felaket. Kadınlar benden nefret edecek. Erkekler bunun havalı bir şey olduğunu düşünüyorlar ama bu kampanya için bir felaket olacak” dediğini aktardı.

İddia makamının baş tanığı olan Cohen’in Daniels’a 2006’da yaşandığı iddia edilen ilişki hakkında sessiz kalması için yaptığı 130 bin dolarlık ödeme, davanın odak noktasını oluşturuyor.

Cohen, Trump’ın 2016 başkanlık kampanyasını duyurmaya hazırlanırken kendisine “çok sayıda kadının ortaya çıkacağını” söylediğini de anlattı. Trump’ın yalnızca seçimlerle ilgilendiğini kaydeden Cohen, eşi Melania Trump’ı kastederek “Melania’yı düşünmüyordu. Bu tamamen kampanyayla ilgiliydi” dedi. 

Savcılar Trump’ın seçimden sonra Cohen’e geri ödeme yaptığını ve bu ödemeyi Trump’ın emlak şirketinin kayıtlarında tahrifat yaparak yasal bir avukatlık ücreti olarak kaydedip gizlediğini söylüyor.

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden’la karşı karşıya gelecek olan Trump, suçsuz olduğunu söyleyerek Daniels ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasını reddediyor. Trump, davanın, yeniden başkan seçilmek için yürüttüğü kampanyayı engellemeye yönelik siyasi amaçlı bir girişim olduğunu savunuyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir